Witaj na stronie prasowej Yamaha Motor Polska

2024-05-06

Startuje cykl imprez motocyklowych Yamaha Track Day!

Yamaha organizuje cykl wydarzeń, na których sprawdzisz swoje umiejętności na torze oraz przetestujesz wybrane motocykle ze Świata R.

Pomiar czasu, opieka instruktorów, kontrolowane warunki.

Track Day to dzień, w którym jazdy na torze wyścigowym odbędą się pod okiem wykwalifikowanych instruktorów. Nad bezpieczeństwem uczestników czuwać będą profesjonaliści z JC Group, którzy udzielą niezbędnych wskazówek. Przejazdy w grupach, dostosowanych od poziomu umiejętności kierowców, zaplanowane zostały w sześciu 15-minutowych sesjach. Czas przejazdu każdego uczestnika zostanie zmierzony.

Ponadto osoby początkujące i średniozaawansowane odbędą dodatkowe szkolenie w trzech sesjach wstępnych, by zdobyte doświadczenie wykorzystać w kolejnych próbach w praktyce.

Testy motocyli R7 i R3

To jednak nie wszystko! W drugiej części dnia, każdy uczestnik będzie miał możliwość pojedynczego wyjazdu na tor motocyklem testowym R/World. Udostępnimy, najlepszą w klasie lekkich sportów, Yamahę R3 oraz bezkompromisową Yamahę R7.

Atrakcyjna cena

Wstęp na wydarzenie jest płatny, jednak każdego posiadacza motocykla z trzema kamertonami obowiązuje specjalna zniżka. Regularna cena biletu wynosi 249 zł, a wejściówka dla właściciela Yamahy – jedyne 149 zł. W cenę wliczony jest również lunch, który odbędzie się w przerwie pomiędzy jazdami. Wydarzenia Yamaha Track Day są jednodniowe i trwają od godziny 8 do 16.

Terminy i lokalizacje

Widzimy się już 19 maja na torze Autodrom w Słomczynie. Następnie dwa razy w wakacje – 3 lipca w Łodzi oraz 21 lipca w Bydgoszczy. Żegnając lato, cykl imprez Track Day zamkniemy w Białymstoku 28 września.

Szczegółowe informacje oraz regulamin wydarzenia dostępne są na stronie z rejestracją.

Zapisz się już dziś!

1.       19 maja | Autodrom SŁOMCZYN